Tien Turkse soldaten zijn gesneuveld n bij een helikoptercrash in het zuidoosten van Turkije, in de buurt van Bitlis. Vier anderen zijn gewond geraakt.

Een crash van een legerhelikopter in het zuidoosten van Turkije heeft het leven van tien militairen geëist. Drie anderen raakten gewond door het ongeluk in de provincie Bitlis, meldde het Turkse ministerie van Defensie.

Dat heeft het Turkse ministerie van Defensie aangekondigd. Het gaat volgens dat ministerie over een ongeluk. Hoe ernstig de verwondingen zijn, is niet duidelijk.

Het ging om een Cougar-helikopter waarmee het contact een half uur na het opstijgen werd verloren. Het wrak is gevonden na een zoektocht met onder meer drones.

Onder de doden is een luitenant-generaal. De EU, de VS en de NAVO hebben hun condoleances overgebracht aan de bondgenoot.

De helikoper, een Cougar van Airbus, was net na de middag opgestegen in de stad Bingöl, met bestemming Tatvan. Een half uur na het vertrek was de helikopter van de radar verdwenen. Met drones, een verkenningsvliegtuig en een helikoper werd de locatie van de gecrashte helikopter gevonden.

Het Turkse leger voert regelmatig operaties uit in het zuidoosten van het land, tegen de terroristische PKK.

Foto: een Cougar van Airbus

Bron: Turkse media