Studenten en collega’s herdachten leerkrachten die werden vermoord door de PKK in twee zuidoostelijke provincies tijdens de Nationale Dag van de Leraar.

Foto: Necmettin Yilmaz

Herdenkingen werden gehouden in Sanliurfa en Batman voor Necmettin Yilmaz en Senay Aybuke Yalcin terwijl een groep leerkrachten in Istanbul een album uitgaven ter nagedachtenis van hun collega’s die vermoord werden door de verboden terreurgroep.

Foto: Senay Aybuke Yalcin

Yilmaz diende als leerkracht in een dorp in het district Siverek, Sanliurfa, voor hij ontvoerd werd in de oostelijke provincie Tunceli in juni. De 23-jarige leerkracht reisde naar de Zwarte Zeeprovincie Gumushane voor een vakantie toen een groep van PKK-terroristen zijn auto stopte, die later in brand gestoken werd door de verboden terreurgroep.

De verblijfplaats van Yilmaz bleef onbekend voor een tijdje tot werd onthuld dat hij vermoord was door de PKK.

Er werd in heel Turkije gerouwd om de dood van de jonge leerkracht en zijn naam werd gegeven aan de school waar hij lesgaf in het dorp Ciftfcibasi.

Ceremonie

Ali Canpolat, de leerkracht toegewezen aan de school na de dood van Yilmaz, organiseerde een ceremonie om zijn vermoorde collega te herdenken, waarbij emotionele momenten zich afspeelden.

Foto’s van Yilmaz en zijn studenten werden op de tafel geplaatst die hij gebruikte en studenten legden anjerbloemen als eerbetoon. Een andere ceremonie werd gehouden in het district Kozluk, Batman, voor Yalcin die ook werd vermoord door de PKK in juni.

Yalcin werd vermoord in een PKK-aanval op de burgemeester van Batman, Veysi Isik, toen ze onderweg was naar huis na het bijwonen van een ceremonie om rapporten uit te delen op de laatste dag van het semester.

De dood van de 22-jarige muziekleraar schokte heel Turkije zeer diep en haar naam werd gegeven aan het muziekklaslokaal dat ze voor de school had gemaakt.

Hurriyet