In de gemeente Gazipaşa in Antalya heeft de gemeenteraad besloten dat Syriërs de stranden in de gemeente niet mogen betreden. Het verbod werd voorgesteld en ingediend door raadslid Ulaş Özgen (CHP). Burgemeester Mehmet Ali Yılmaz (CHP) vroeg de meningen van de andere partijen en wou een commissie eerst laten buigen over het voorstel. Dat laatste werd verworpen. Het verbod werd vervolgens rechtstreeks gestemd in de gemeenteraad.

Het verbod werd aangenomen met 12 stemmen voor van de CHP en IYI Partij terwijl de AKP en MHP tegenstemden met 7 stemmen. Burgemeester Mehmet Ali Yılmaz onthield zich bij de stemming. Hij verklaarde dat hij het verbod onjuist vindt. Volgens hem maakt het niet uit wat de nationaliteit of afkomst van een persoon is om toegang te krijgen tot een toeristische plek. Tegelijkertijd mogen mensen niet gestoord worden op de stranden, aldus de burgemeester.

Mehmet Yüksel van de IYI Partij verklaarde dat zijn partij het verbod op zijn plaats vindt. De AKP vindt het verbod dan weer verkeerd. “Er komen veel mensen van buitenlandse afkomst naar ons land. Deze regeling is verkeerd,” zei Mustafa Uysal (AKP). Ook de MHP vindt het verbod onjuist.

Sputniknews.tr

T.A. ✔

UPDATE

Strandverbod voor Syriërs in Antalya opgeheven

UPDATE: Strandverbod voor Syriërs in Antalya opgeheven