Foto is ter illustratie

Twee aparte gezinnen van een Turks gezin in Arnhem, gelegen in de provincie Gelderland, zijn verscheurd geraakt nadat een neef (18) seks had met zijn nichtje (14). Dat schrijven Nederlandse media.

Tot teleurstelling van het meisje en haar vader houdt de officier van justitie het bij een voorwaardelijke gevangenisstraf en een ‘taakstraf’.

Haar leven staat al twee jaar stil, stelt het Turkse Arnhemse meisje gisteren in de rechtszaal.

Amper 14 jaar was ze toen haar vier jaar oudere neef, die hier nu voor de rechters zit, haar probeerde te verkrachten. Slechts een keiharde gevangenisstraf kan de schande een beetje wegpoetsen, meldt haar advocaat.

Kaarten op bed

Het gebeurde in mei 2019. Hij was net 18. Zij 14 jaar. Neef en nicht. Hun families waren close en woonden in Arnhem praktisch om de hoek. Van jongs af aan kwamen ze bij elkaar over de vloer. Ze zaten samen in zijn slaapkamer op bed te kaarten.

Daarna lagen ze tegen elkaar aan. Over wat er toen gebeurde lopen hun verhalen uiteen. In elk geval lagen ze tegen elkaar.

Initiatief

Hij had zijn joggingbroek aangehouden en ook zijn nichtje bleef gekleed. ,,Ik dacht toen wel, dit is niet goed: we zijn familie.’’

Zijn nichtje had het initiatief genomen. Hij was klaargekomen, erkende hij op vragen van de rechter. In augustus werd hij aangehouden en zat hij een dag in voorarrest.

Morning-afterpil

Bang zwanger te geraken had ze stiekem de morning-afterpil gekocht. Haar leven is kapot, vindt ze vol schaamte. Ook omdat ze de islam overtrad. Ze was altijd vrolijk en onbezorgd. Dat is weg. Haar cijfers zijn gekelderd, nog steeds durft ze niet alleen naar school. Bang haar neef tegen te komen.

De ontuchtzaak heeft de familie totaal verscheurd. Ze willen niets meer met elkaar te maken hebben. Het gezin van het onteerde meisje wil zo snel mogelijk verhuizen. Ook de neef durft nauwelijks de straat op. Zijn oom heeft hem bedreigd, zegt hij.

Hij zit doelloos thuis, af en toe komen vrienden langs. Zijn baantje van bezorger is hij kwijt. Een verloving met een ander verbroken. De neef wil misschien automonteur worden.

De officier van justitie vindt dat de neef gezien het leeftijdsverschil beter had moeten weten. Hij houdt het op ontucht met een kind. Aan de wens van de getroffen familie om celstraf op te leggen kan hij niet voldoen.

Veilig opgroeien

,,Ik snap het wel: het zal je dochter maar overkomen. Zij wilde niet en heeft nog stop gezegd. Kinderen moeten veilig kunnen opgroeien.’’

Ook de verdachte heeft echter nog een toekomst voor zich. De officier eist 180 dagen voorwaardelijk gevangenisstraf, en een taakstraf van 180 uur.

De advocaat van de verdachte vraagt vrijspraak. Dit is seks tussen jongeren. Dat is normaal en niet strafbaar, zegt hij.

Uitspraak volgt over twee weken.

Bron: Nederlandse media