Archeologen hebben in de zuidelijke Turkse provincie Antalya het enige eendelig standbeeld ontdekt van Marcus Aurelius Antoninus, een Romeinse Keizer uit de 2e eeuw die ook Caracalla wordt genoemd. 

Volgens Dogan News Agency, werd het standbeeld gevonden tijdens de uitgravingen en restauraties van de zeer oude stad Perga, gelegen in het Aksu district in Antalya. De werken werden uitgevoerd door het Antalya Museum sinds 2012.

Er werd beweerd dat het standbeeld van Caracalla dat gevonden werd tijdens de uitgravingen het enige overblijvende gehele standbeeld is van de keizer. Langs het gigantisch beeld van 2,2 meter van de Romeinse keizer is een klein beeld van een soldaat te zien wat aanduidt op de glorie en status van Caracalla in die tijd.

Op de kleren van Caracalla worden de Medusa, een Griekse mythologisch figuur en arenden afgebeeld. Volgens berichtgevingen is het beeld ook uniek omdat het de enige is met een Corona Civica, het 2e hoogste militaire onderscheiding dat een burger kon krijgen. Er werden ook 2 standbeelden van Aphrodite en standbeelden van Asklepios, Thyke, Nemesis, Helios, Selene, een serpent en verschillende beelden van mannen, vrouwen en paarden ontdekt tijdens de uitgravingen.

Het museum heeft een nieuw locatie klaargezet om de pas ontdekte historische kunstwerken te tentoonstellen. Caracalla was een Romeinse keizer die het rijk samen met zijn vader en broer bestuurde van 198 tot 217 n. C.

Continu worden nieuwe onschatbare historische voorwerpen ontdekt in Turkije daar de vroegste beschavingen eeuwen geleden in het land hebben geleefd.

Sabah