Muhsin Bayrak

De Turkse miljardair Muhsin Bayrak is vastbesloten Chelsea te kopen.

Volgens berichten zal zijn advocaat donderdag in Londen zijn om gesprekken te voeren.

Afgelopen woensdag, bevestigde Abramovich dat hij de club te koop zou zetten na 19 jaar, na de Russische invasie in Oekraïne.

Abramovich zette Chelsea te koop en nodigde biedingen uit voor een vastgestelde deadline van 15 maart voor het doen van biedingen.

En volgens BBC Sport is Bayrak vastbesloten om de club te kopen en zijn advocaat zal naar Londen afreizen om gesprekken te voeren.

Het was eerder gemeld dat hij in gesprek was om de club van Abramovich te kopen, zoals hij zei:

“We zijn in onderhandeling met de advocaten van Roman Abramovich over de voorwaarden voor de aankoop van Chelsea. We zijn in de onderhandelingsfase voor de handtekeningen. We zullen binnenkort de Turkse vlag in Londen laten wapperen.

Hij voegde eraan toe: “Roman Abramovich heeft op de officiële website van de club bevestigd dat hij Chelsea, dat hij in 2003 kocht, zal verkopen. Onze holdingadvocaten en de advocaten van Roman Abramovich hebben sinds de eerste dag dat Chelsea het verkoopproces inging contact met elkaar gehad. Het onderhandelingsproces is tot een einde gekomen en we zijn van plan om binnenkort te tekenen. Deze verkoop is ook heel belangrijk voor Turkije.”

Bayrak is de grote baas van AB Grup Holding, een bedrijf dat investeert in de bouw- en energiesector. In een interview van 2015 claimt hij dat Chelsea-baas Abramovich een goeie vriend van hem is.

Opbrengst verkoop

De vraagprijs voor Chelsea zou tussen de 2 en 3 miljard liggen. Zijn gecontesteerde eigenaar liet weten dat hij de netto-opbrengst van de verkoop zal storten aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Hij richtte er wel nog geen stichting voor op.

Richard Masters, de algemeen directeur van de Engelse Premier League, heeft ondertussen de beslissing van Roman Abramovich om Chelsea te verkopen, toegejuicht. Supporters van de Londense club bedankten de Russische zakenman voor het “ongekende succes”.

Groot-Brittannië heeft Abramovich nog niet op haar zwarte lijst gezet na de Russische invasie in Oekraïne. Op die lijst staan banken, bedrijven en tycoons die het Kremlin steunen.

Maar de vrees voor een mogelijke inbeslagname van zijn bezittingen zou Abramovich ertoe hebben aangezet om afscheid te nemen van ‘zijn’ Chelsea. De Rus maakte woensdag zelf bekend dat hij Chelsea te koop zet.

De 55-jarige oligarch heeft zelfs toegezegd de “netto-opbrengst” van de verkoop van de club te schenken aan de slachtoffers van de oorlog.

Bron: Turkse media