Foto: Een Russische apotheekbediende

Er is een onderzoek gestart nadat een Russische familie een apotheek promootte op hun sociale media account, beweerde dat hun medicijnen goedkoper waren en negatieve uitspraken deed over andere apotheken in de zuidelijke provincie Antalya’s Kemer district.

Een Russische familie die in Kemer woont, opende een videokanaal op YouTube waar ze video’s posten over waar Russen en Oekraïners die na het begin van de oorlog in Antalya zijn gaan wonen, moeten winkelen. Bekijk hier de beelden.

Ondanks dat dit tegen de wet is, maakte het Russische echtpaar, dat regelmatig promotievideo’s maakt voor verschillende sectoren, reclame voor een plaatselijke apotheek in Kemer.

De 46 minuten durende video met het advies aan andere Russische staatsburgers om in die apotheek te winkelen omdat ze medicijnen goedkoper verkopen, leidde tot een negatieve reactie van apothekers in de buurt omdat andere apotheken in de wijk duurdere medicijnen zouden verkopen.

Verschillende lokale apotheekeigenaren dienden een klacht in bij de Antalya Kamer van Apothekers over de apotheek in verband met de promotievideo, die in strijd zou zijn met Wet nr. 6197.

Antalya Kamer van Apothekers

In een gesprek met de lokale media over de kwestie, verklaarde İsmail Erçin, voorzitter van de Antalya Kamer van Apothekers, dat apotheken volgens de wetgeving geen reclame mogen maken en dat er een onderzoek is ingesteld naar deze apotheek.

Erçin merkte op dat de rechtbank een beslissing zal nemen over de apotheek nadat de verdediging is ontvangen en zei dat dergelijke gebeurtenissen niet zo zeldzaam zijn als men zou denken.

“We gaan door met ons onderzoek. Eerder werden er 15 dagen, 3 dagen sluitingsstraffen en waarschuwingsstraffen opgelegd aan andere apotheken die betrokken waren bij soortgelijke zaken. We willen eraan herinneren dat het voor apothekers ook verboden is om visitekaartjes uit te delen.”

Russen en Oekraïners veroorzaken ophef in vakantiebestemming Antalya

Bron: Hurriyet