Een Duitse toerist die in Antalya op vakantie was, ging naar een privékliniek vanwege een snee in zijn voet. Bekijk hier de beelden. 

De toerist, die 6 hechtingen in zijn voet kreeg, moest 28 duizend lira (972 euro) betalen.

Een particulier ziekenhuis vroeg 28 duizend lira voor 6 hechtingen van een Duitse toerist die naar Turkije kwam voor vakantie.

De vakantie van de Duitse toerist die met zijn gezin naar het Manavgat-district in Antalya kwam, veranderde in een nachtmerrie door de ziekenhuisrekening.

Dat kwam omdat hij een rekening van 972,07 euro kreeg in het privéziekenhuis in Side.

De toerist, die vond dat hij werd opgelicht, was verrast door de rekening en vroeg de autoriteiten om hulp met betrekking tot de prijzen die voor toeristen gelden.

Volgens de verkregen informatie ging de Duitser Hans Georg Shucht, die naar Side kwam voor vakantie met zijn gezin en vrienden, ’s avonds wandelen op het strand met zijn familieleden.

Snijwond

Na ongeveer 500-600 meter te hebben afgelegd op het voetpad voor het hotel waar ze verbleven, ontstond er een snijwond toen hij een brug overstak.

Na terugkomst in het hotel ging Hans Georg Shucht per taxi naar het Anatolische privéziekenhuis in Side en kreeg daar 6 hechtingen.

Shucht, die verbaasd was toen hij de rekening van 972,07 euro zag, hij kon niet begrijpen dat er zoveel geld werd gevraagd voor slechts 6 hechtingen.

Shucht, die na de betaling terugkeerde naar zijn hotel, riep de autoriteiten op om te voorkomen dat anderen hetzelfde overkomt.

Hans Georg Shucht zei dat zijn vakantie in Turkije heel goed was begonnen: “We kwamen naar Side met een groep van 6 personen met mijn familie en vrienden. Terwijl onze vakantie heel goed verliep, kwam mijn voet de avond ervoor tijdens een wandeling over een brug vast te zitten in een rottend deel van de brug en ontstond er een snee.”

“Later die avond ging ik naar het privéziekenhuis in Side en kreeg ik daar 6 hechtingen. De rekening was duur. Er werd 972,07 euro gefactureerd voor 6 hechtingen. Ik was vooraf niet geïnformeerd over de prijs.”

“Ik wil dat de autoriteiten in Turkije de nodige onderzoeken instellen naar deze kwestie. Wat mij is overkomen, mag andere mensen niet overkomen.”

Bron: Turkiyegazetesi