Russell Crowe, winnaar van de Academy Award, loofde op 5 januari Turkse acteur Kıvanç Tatlıtuğ op zijn Twitteraccount tegenover zijn bijna drie miljoen volgers.

Na berichten dat Tatlıtuğ de rol van Mustafa Kemal Atatürk was aangeboden in een opkomende film over de Slag van Gallipoli tijdens de Eerste Wereldoorlog, schreef Crowe “Kıvanç!!! Heel goede acteur” als antwoord op een andere gebruiker.

Tatlıtuğ schreef daarna Crowe aan om hem te bedanken. “Russell. Gelukkig Nieuwjaar! Bedankt voor je lieve woorden. Hoe leuk dat je nog steeds kijkt,” schreef Tatlıtuğ op zijn Twitteraccount op dezelfde dag.

“Ik ben zo geëerd en heel dankbaar. Het is al een tijdje geweest, het zou leuk zijn om elkaar nog eens te ontmoeten in 2018,” voegde hij toe.

Uitgevochten tussen het Ottomaanse Rijk en de geallieerden

De Slag van Gallipoli werd uitgevochten tussen het Ottomaanse Rijk en de geallieerden, die wouden doorbreken naar Istanbul, in de Dardanellen in 1915. De overwinning gaf Turkije een grote moraalboost, wat ertoe leidde dat het de Onafhankelijkheidsoorlog kon voeren, en uiteindelijk in 1923 een republiek kon stichten uit de assen van het Ottomaanse Rijk onder Atatürk.

Tatlıtuğ is zeer goed gekend, met name in de Arabische wereld dankzij zijn optredens in verschillende populaire tv-series en wordt soms de “Brad Pitt van het Midden-Oosten” genoemd.

Hurriyet