De opnames voor de film “Müslüm”, die het leven van de legendarische Turkse arabesk zanger Müslüm Gürses vertolkt, zijn begonnen. Acteur Timuçin Esen speelt de rol van Gürses, die in 2013 stierf.

Printscreen: Müslüm Teaser Fragman

Check de trailer helemaal onderaan.

Nur, de echtgenote van Gürses, verklaarde dat haar leven niet veranderd is sinds het overlijden van haar echtgenoot. Nur zei dat ze nog steeds leeft zoals hij gewild zou hebben maar dan alleen.

Alle stadia van zijn leven

Nur zei dat de film de artiest in alle stadia van zijn leven vertolkt. “De film toont zijn leven van geboorte tot dood. Ik hoop dat mensen het goed zullen vinden,” voegde ze toe.

Verboden om te zingen

De films co-producent, Mustafa Uslu, zei dat Gürses een respectabel leven heeft gehad.

“Hij heeft karakteristieken die niemand kent. Deze zullen getoond worden in de film. Bijvoorbeeld, zijn dokters verboden hem te zingen, maar hij wou zingen omdat hij verliefd was op muziek. Dus creëerde hij zijn eigen stijl. Turkse mensen vinden deze stijl mooi, dus hebben ze jarenlang naar Gürses geluisterd. Dit is waarom ik trots om deel te nemen aan dit project,” zei Uslu.

Muziek is universeel zoals Müslüm Gürses

 “Muziek is universeel en Gürses is ook universeel. Er is veel dat we niet over hem weten. Bijvoorbeeld, wist je dat Gürses naar Hollywood was gegaan en daar concerten heeft gegeven? Niemand van ons wist dit maar hij heeft concerten gegeven aan Hollywoodsterren zoals Tom Cruise en Brad Pitt. Net zoals de Ray Charles film gepresenteerd werd aan de hele wereld, willen wij deze film presenteren aan de hele wereld omdat Gürses het verdient,” zei hij.

Yildirim zei dat hij begon te luisteren naar de muzikant na zijn album “Sandık”. “Zijn levensverhaal is een krachtig drama. We hebben verrassingen voor kijkers,” zei hij.

Herkenbaar karakter

Een andere scenarist, Gürhan Özçiftçi, zei dat Gürses een herkenbaar karakter is. “We hebben iets anders over hem gevonden terwijl we zijn leven bestudeerden. Hij had een andere soort diepte, heeft pijn geleden en heeft gevochten met zijn leven. Misschien heeft niemand zijn strijd vanuit dit perspectief gezien. Alle gebeurtenissen in de film zijn echt,” zei hij.

Printscreen: Müslüm Teaser Fragman

De film “Müslüm” gaat in september of oktober van dit jaar uitgebracht worden. Naast Esen spelen de acteurs Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Erkan Can, Turgut Tunçalp, Taner Ölmez en Güven Kıraç in de film.

Gürses, gekend als “Vader Müslüm”, stierf op de leeftijd van 59 op 3 maart, 2013. Hij liet veel memorabele liederen achter voor zijn fans na vier maanden gestreden te hebben voor zijn leven.

Hurriyet