Foto: PKK-leider Öcalan

De terroristische PYD/PKK kidnapt christelijke tieners en dwingt hen naar de frontlinie in het Syrische Afrin. Dit is een nieuw geval van de intimidatie van de groepering en hun bedreigingen tegen de minderheidsgemeenschap.

Brute schending van de mensenrechten

Volgens de Wereldraad van Arameeërs (WCA) krijgen de christenen meer en meer te maken met onderdrukking door de YPG, de gewapende vleugel van de PYD/PKK, en de zogenaamde veiligheidseenheden “Asayesh”.

Op 19 januari werden vier Armenen en drie Arameeërs ontvoerd en werden hun mensenrechten enorm geweld aangedaan. Dit zei de groep, waarbij ze lokale christelijke bronnen citeerden, die spraken op voorwaarde van anonimiteit uit vrees voor hun veiligheid.

Vrijgelaten op 1 jonge man na

“Desalniettemin, na intense onderhandelingen, werden ze allemaal vrijgelaten op een 20-jarige na: de jonge Aramese Saliba A. Hij werd op klaarlichte dag meegenomen uit zijn winkel in Qamishli door de Asayesh,” aldus de WCA)

Saliba werd eerst vastgehouden nabij Qamishli, een noordoostelijke Syrische stad dichtbij de Turkse Grens. De PYD/PKK heeft daar een basis, maar de huidige toestand van de jongeman is onbekend.

Anadolu