Op een begraafplaats in het district Turhal in de Noordoostelijke provincie Tokat werd een puppy gered. Het hondje kreeg de naam Findik (hazelnoot) en vond een thuis bij de 37 leerlingen in een plaatselijke school.

Hij woont er in een hok in de tuin, maar soms mag hij mee in de klas om een fijne tijd met de leerlingen te hebben. Dan krijgt hij ook een schooluniform aan.

Het lot van Findik veranderde toen directeur Ahmet Aktürk en leraar Mustafa Önlen zagen hoe het diertje werd aangevallen door een groep zwerfhonden. De mannen kwamen tussen en redden de puppy. Er werd een hok voor hem gebouwd in de tuin.

Al vanop de eerste dag dat hij op school was, gaven de leerlingen hem veel aandacht en zorg. Het waren ook de leerlingen die hem de naam Findik gaven. Findik volgde de leerlingen doorheen de school, en werd zo ook de mascotte.

Hij begon zelfs mee te gaan naar de klas. Bedriye Göçer, voorzitter van de ouderraad, maakte zelfs een schooluniform voor Findik, zodat hij naast de leerlingen in de klas kan zitten.

“De leerlingen namen zelf een verantwoordelijkheid op door bijvoorbeeld het hondje eten te geven. Ze gingen elkaar ook minder pesten op school, omdat ze het verhaal van Findik kennen”, zegt hij.

K.L.

Bron: Hürriyet