President Recep Tayyip Erdogan aanvaardde op 7 mei een aanbod voor een bezoek van de oppositionele presidentskandidaat Muharrem Ince, maar weigerde zijn aanbod voor een debat op tv.

 “Ik wil zeker niet aan een debat op tv deelnemen, omdat we niet willen dat iemand goedkoop reclame gaat maken. Maar ik kan zijn bezoek aan ons hoofdkwartier aanvaarden, omdat dat iets anders is. Ik als partijleider denk dat dit correcter is. We zullen zijn aanbod binnenkort beantwoorden en we zullen hem op ons partijhoofdkwartier ontvangen,” zei Erdogan tijdens een persconferentie in Ankara.

Andere kandidaten

CHP-presidentskandidaat Ince zei op 6 mei dat hij ook met andere presidentiële kandidaten wil afspreken.

 “Ik zal ook een afspraak met de andere kandidaten maken en hen succes toewensen. Ik zal meneer. Erdogan bezoeken als hij mij een afspraak geeft. Als hij mij naar het presidentiële paleis roept, dan zal ik gaan. Als hij dat niet doet, moet hij dat maar zelf weten. Ik zal ook Selahattin Demirtas in Edirne bezoeken,” zei hij, verwijzend naar de opgesloten leider van de pro-Koerdische HDP (Democratische Partij van de Volkeren).

Hurriyet

T.A.