Beste Mark Rutte, Hugo de Jonge [minister voor Volksgezondheid] en Jaap van Dissel [directeur infectieziektenbestrijding],

Al vaker schreef ik over de haatcampagne vanuit met name Nederland richting Turkije. Als voorbeeld gaf ik dan de interventie in Syrie die door terroriste Karabulut [Tweede Kamerlid voor de SP sinds 2006] en de media steevast invasie werd genoemd.

Maar ook over de kleurcode voor Turkije die afgegeven wordt door het ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland wat dan een reisadvies moet voorstellen schreef ik eerder.

Ik had me voorgenomen om niet meer op negatieve berichtgeving in te gaan maar werd woest toen ik gisteren de nieuwe corona adviezen las omtrent veilige corona landen om op vakantie naartoe te gaan.

Serieus zag ik dat Turkije op de nieuw bewerkte coronakaart rood gekleurd was terwijl Italië groen is. Alleen met die kleuren werken is al psychische indoctrinatie maar het werd ook nog benoemd.

Gisteren, Mark, moest ik bij de AVM [Turks winkelcentrum] zijn. Een groot warenhuis met allemaal kleinere winkeltjes erin. Voordat ik er naar binnen ging, met masker anders is het soieso al kansloos, moest ik mijn handen ontsmetten (er staat iemand te controleren of dat ook echt gebeurt) om vervolgens te worden getemperatuurd.

Foto: Een Turkse bewakingsagent controleert de temperatuur van een shopper.

Nadat alles in orde was mocht ik doorlopen. Het gaat er hier zeg maar anders aan toe als bij de Ikea in Nederland of op de Dam.

NRC columnist Toon Beemsterboer schreef over een betoging in Turkije waar hardhandig een einde aan gemaakt werd. Zo werkt dat hier. Wie niet luisteren wil moet maar voelen. Ervan uitgaande dat de overheid hier het beste met je voor heeft (hoe anders is dat in Nederland?) mag je doen wat je wil maar je mag geen anderen in gevaar brengen. Simple as that.

Ook hier mensen die panisch van angst zijn en mensen die het virus niet serieus nemen dus is het de overheid die zorgt dat er goede en duidelijke regels zijn. Of je nou wel of niet bang bent je houdt je gewoon aan die regels.

Terug naar de gekleurde kleuterkaart. Italië dus groen en Turkije rood. Mark, mondmaskers kosten hier [Turkije] 17 cent en zijn overal verkrijgbaar en verplicht. Je krijgt ze zelfs gratis van de overheid.

Mark, je wordt hier overal getemperatuurd. Mark, mensen boven de 65 hun boodschappen worden bezorgt en zelfs eten mocht dat nodig zijn. Mark, Turkije ging op slot en de scholen dicht bij de eerste dode waar Nederland er al tientallen had en er NUL contole was. Mark, vanaf dag 1 worden hier duizenden mensen per dag getest. Mark, het was Turkije die tientallen landen van medische apparatuur voorzag. Mark, mensen met corona worden hier gezien als zieke mensen wiens gezin hulp nodig heeft. Mark, Turkije zat al in lockdown toen ze nog de polonaise liepen in Brabant. Mark, scholen blijven hier dicht tot na de zomervakantie. En nog veel meer.

Beste Mark, Hugo en Jaap, vanaf dag 1 zijn jullie ongeloofwaardig en verspreiden jullie verkeerde informatie. Jullie zijn verantwoordelijk voor honderden doden extra in onder andere de verpleeghuizen alleen al door het niet op orde hebben van beschermende materialen waarvoor nu ook nog eens hoge boetes worden uitgedeeld aan burgers in het OV en in verband met de 1,5 meter.

Turkije heeft met 80 miljoen burgers minder doden dan Nederland met 17 miljoen. Dat zegt genoeg. Ga die kleuterkaart van je bewerken en zet Nederland op donkerrood want dat is de enige kleur die bij jullie past en roep iedereen op om naar Turkije op vakantie te gaan. 1 van de meest veilige landen ter wereld!

Mark Hugo en Jaap jullie zijn af!

Yvonne Brinkerink