De politie heeft een jongen (13) gearresteerd na een gewapende overval op een dönerzaak in Amsterdam.

De jongen liep zondagmiddag met een capuchon op de zaak aan de Tussen Meer in de wijk Osdorp binnen.

Hij bedreigde de bedrijfsleider met een vuurwapen en eiste geld uit de kassa. Na een korte worsteling probeerde de verdachte er, zonder buit, vandoor te gaan. Maar de bedrijfsleider en een aantal omstanders overmeesterden hem.

Gealarmeerde agenten hebben de jonge verdachte daarna aangehouden. De politie wil zolang het onderzoek loopt niet zeggen of het om een echt vuurwapen gaat of om een nepwapen.

De jongen liep zondagmiddag met een capuchon op de zaak aan de Tussen Meer binnen. Hij bedreigde de bedrijfsleider met een vuurwapen en eiste geld uit de kassa. Na een korte worsteling probeerde de verdachte er, zonder buit, vandoor te gaan. De bedrijfsleider en een aantal omstanders konden hem echter overmeesteren.

De politie heeft gisteren na een mislukte gewapende overval op een eetcafé in Amsterdam-Osdorp een 13-jarige verdachte aangehouden.

Kort na 14.00 uur liep een jongen met een capuchon op de zaak binnen, Hij bedreigde de bedrijfsleider met een vuurwapen en eiste de inhoud van de kassa op.

De bedrijfsleider wist de overvaller zonder buit de zaak uit te werken en overmeesterde hem buiten met de hulp van omstanders. De jonge verdachte is meegenomen en wordt vastgehouden voor ondervraging. Het is niet duidelijk of het wapen van de jongen echt of nep was.

Bron: Nederlandse media