Dienstwapen politieagent gestolen tijdens anti-Turkse demonstratie in Duitsland

https://www.bz-berlin.de/berlin/neukoelln/polizist-geschlagen-getreten-und-die-munition-geklaut

Tijdens een betoging tegen de Turkse antiterreuroperatie in Noord-Syrië werd een Duitse politieagent aangevallen. Naar verluidt stalen de betogers de munitiekogels van de agent. 

De demonstratie vond plaats in Neukölln (Berlijn), schrijft de Duitse krant B. Z. op 17 oktober.

Neukölln

Volgens het artikel werd een politieagent aangevallen en geschopt door een groep PKK-sympathisanten in een lift. Daarop pakte de politie één demonstrant op.

Tijdens de arrestatie van die demonstrant heeft een andere betoger het dienstwapen en kogels van de agent proberen te stelen. Zowel de betoger die het eerst was opgepakt als degene die het wapen probeerde te stelen, konden ontsnappen.

In september maakte de Duitse politie bekend dat een licht machinegeweer al sinds november 2018 spoorloos was, samen met een aanzienlijke hoeveelheid munitie.

De voorbije acht jaar werden in het Duitse leger 75 geweren en pistolen en 57.000 kogels gestolen. Dat blijkt uit een artikel van het tijdschrift Der Spiegel uit 2018. Het artikel baseerde zich op vertrouwelijke informatie van het Duitse ministerie van Defensie.

De informatie werd opgevraagd door Irene Mihalic en Konstantin von Notz, beide parlementslid van de Groene Partij. Ze wilden er achter komen of het mogelijk was dat soldaten met rechtse sympathieën in de Bundeswehr (het Duitse leger) de wapens en munitie gestockeerd zouden hebben.

Sympathisanten van de terreurgroep PKK en de Eenheden ter Bescherming van het Volk (YPG, haar Syrische vleugel) zaaiden terreur in Duitsland, net als in vele andere Europese landen. Ze deden dat onder het mom van protesten tegen de Turkse antiterreuroperatie in Noord-Syrië.

Sinds 9 oktober pleegden de sympathisanten van PKK/YPG in Duitsland minstens 14 gewelddaden.

Lüdenscheid, Germany

De meest recente daarvan vond plaats op 16 oktober in de stad Ludenscheid. Daarbij raakten vier Turken gewond. Eén van hen, een 50-jarige man, raakte gewond door een messteek van sympathisanten van de YPG, die banden heeft met de PKK, aldus een politiewoordvoerder.

Het incident vond plaats tijdens een betoging van YPG- en PKK-sympathisanten. Ze betoogden tegen Operatie Vredesbron, die Turkije op 9 oktober lanceerde. Bedoeling was om de Turks-Syrische grens te zuiveren van terroristische elementen en om een veilige zone te creëren, zodat de Syrische vluchtelingen naar huis kunnen terugkeren.

De PKK wordt beschouwd als een terroristische organisatie door Turkije, de VS en de EU. Ze voert al meer dan 30 jaar strijd tegen de Turkse staat. Daarbij zijn al bijna 40.000 slachtoffers gevallen, waaronder ook vrouwen, kinderen en baby’s.

Bron: Sabah

S.V.R.