PKK-terroristen waren van plan om een aanslag te plegen waarbij ze zichzelf zouden vermommen als politieagenten, in de zuidelijke provincie Adana.

Tijdens het uitvoeren van operaties tegen de PKK, kwamen de politie en de geheime dienst (MİT) erachter dat terroristen van plan waren om een ​​bomaanslag te plegen en een gewapende aanval in politie-uniformen uit te voeren. Dat meldde persbureau Anadolu op 14 augustus.

Speciale eenheden

Er werden vroeg op 11 augustus invallen gedaan bij in totaal 30 adressen in de districten Seyhan, Yüreğir en Çukurova van Adana, met steun uit de lucht en van speciale eenheden.

De politie viel binnen bij een luxe villa in Çukurova en confisceerde 12 kalashnikovs, 24 handgranaten, 12 gevechtsvesten, 1.000 geweerkogels, 96 magazijnen, 12 politie-uniformen, 49 grote emmers, 1,5 ton ammoniumnitraat, 300 kilo spijkers, 25 gasmaskers, meer dan 200 liter benzine, schakelaars, kabels en veel andere materialen die voor explosieven gebruikt worden.

Explosieven

De verdachten konden niet in het huis en de omgeving gevonden worden, maar de politie denkt dat er 12 gewapende terroristen in het huis woonden. Volgens de politie huurden de militanten het huis voor 2.500 Turkse lira per maand en waren ze van plan om op 15 augustus een aanslag te plegen, precies 33 jaar na de eerste aanslag van de PKK.

De militanten waren naar verluidt slechts een keer in het weelderige huis om de explosieven en wapens te verbergen en werden daarna nooit meer gezien, om zo niet de aandacht op zich te vestigen.

Hurriyet