Foto rechts: Je ziet een gebroken ruit nadat sympathisanten van de terroristische organisatie PKK/PYD vernielingen aanrichtten aan het Agoragebouw van de Raad van Europa in Straatsburg (Frankrijk). (5 april 2018)

Tientallen PKK-sympathisanten gearresteerd na schermutselingen met politie en vernielingen aan gebouw Raad van Europa in Straatsburg (Frankrijk).

Sympathisanten van de terreurorganisatie PKK hebben vernielingen aangericht aan het Agoragebouw van de Raad van Europa (Turks: Avrupa Konseyi), in de Franse stad Straatsburg, en raakten slaags met de politie. Dat schreef de krant Hürriyet maandag.

Volgens lokale media had de menigte zich verzameld voor het gebouw van de Raad van Europa, omdat ze wilden protesteren tegen de arrestatie van hun leider Abdullah Öcalan. Vervolgens kwam het tot een confrontatie met de politie.

Vertaling (Twitter): De rust keert terug na het gewelddadige vandalisme van deze namiddag. Koerdische activisten vielen het Agoragebouw van de Raad van Europa aan. Iedereen mag vreedzaam demonstreren, maar geweld en vandalisme zijn onaanvaardbaar.

De betogers sloegen de ramen en deuren van het gebouw kapot en staken de vuilnisbakken, die buiten stonden, in brand. Daarna raakten ze slaags met de politie.

Drie politieagenten raakten gewond bij de rellen en 43 betogers werden opgepakt.

De PKK voert al 30 jaar een terroristische strijd tegen de Turkse staat. Daarbij vielen al zo’n 40.000 slachtoffers, waaronder ook vrouwen en kinderen. De YPG is de Syrische vleugel ervan.

TRT World

S.V.R.