De vijf kinderen van een koppel in Hatay zijn door de autoriteiten weggenomen bij hun ouders omdat ze het 4-jarige kind niet naar school stuurden. Naar school gaan zou ‘aanzetten tot afgoderij’ en de kinderen zouden leren schelden op school, volgens de ouders. De vader Ali Algül verklaart dat ze alles zullen doen voor het onderwijs van hun kinderen indien ze hen terugkrijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=Y3PfYJRqL_0

Een sociale inspectie werd uitgevoerd bij het gezin waaruit bleek dat de kinderen niet naar school werden gestuurd. De vader zou geen regelmatig inkomen hebben en het gezin zou een sociaal geïsoleerd leven leiden. Vijf kinderen van 5, 7, 11, 13 en 14 jaar werden op bevel van een familierechtbank ondergebracht bij een tehuis van de sociale diensten.

De baby van vijf maanden oud mag voorlopig bij het gezin blijven voor een periode van één jaar. De kinderen die onder bescherming zijn geplaatst, mogen één keer in de week contact hebben met hun ouders.

De sociale diensten zullen psychosociale hulp aanbieden om de samenwerking tussen de overheid en de ouders te faciliteren.

Sputniknews.tr

T.A.