Foto: Youtube Oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot (CDA)

AMSTERDAM – Nederland reageert te fel op Turkije. Dat vindt oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot (CDA). Het weigeren van de landingsrechten is een ’nogal drastische maatregel’, vindt hij. „Ik vind het onverstandig om het zo op de spits te drijven. We lezen Turkije de les. Tegelijk zijn we op een oneigenlijke manier de vrijheid van vereniging en vergadering aan het uitleggen”, dat zei hij in een interview met de Telegraaf

Bot denkt dat omgekeerd een Nederlandse minister in Turkije wel was toegelaten om over een Nederlands referendum te spreken.

 

Printscreen: telegraaf.nl

Vergezocht

Volgens Bot was dit nooit gebeurd als er in Nederland geen verkiezingen waren geweest. De opmerking is niet heel erg vergezocht. PVV-leider Wilders wilde dat de Kamer terugkeerde van verkiezingsreces en viert het dwarsbomen van de Turkse plannen als zijn overwinning. Maar hij complimenteert het kabinet ook. „Er is goed naar de PVV geluisterd.” Voor VVD-lijsttrekker Rutte zou de rel met Turkije wel eens het laatste duwtje voor verlenging van zijn premierschap kunnen zijn.

Klik hier om het volledig artikel te lezen.