Priester neergeschoten in Lyon, dader gevlucht

In de Franse stad Lyon is een Grieks-orthodoxe priester neergeschoten op straat. De dader is voortvluchtig, melden verschillende Franse media. Volgens ooggetuigen werd de priester neergeschoten, toen hij zijn kerk afsloot. Hij zou in levensgevaar zijn.

Een orthodoxe priester is vanmiddag zwaargewond geraakt bij een schietpartij in de Franse stad Lyon. De dader is gevlucht, meldt het persbureau AFP op basis van diverse politiebronnen.

Opnieuw heeft zich in Frankrijk een incident voorgedaan. Een priester werd deze namiddag omstreeks 16u neergeschoten naast een kerk. De dader is op de vlucht.

Een Grieks-orthodoxe priester is vanmiddag zwaargewond geraakt bij een schietpartij in de Franse stad Lyon. De dader is gevlucht, dat meldt een Franse persbureau.

De priester werd tweemaal beschoten rond 16.00 uur lokale tijd. Dat gebeurde op het moment dat hij de kerk sloot, meldt de politie. De hulpdiensten zijn massaal op de been. De priester zou in levensgevaar zijn.

Verdachte van 30 tot 35 jaar

De dader zou op de vlucht zijn geslagen. De politie is met man en macht op zoek naar de verdachte van 30 tot 35 jaar, een man die rond 17.30 uur een papieren zak achterliet bij de bakkerij.

Hij is ontkomen op een fiets, en omdat in het centrum van Lyon veel bewakingscamera’s zijn is zijn ontsnappingsroute grotendeels in beeld. In de buurt van de plek van de aanslag zijn de metrostations gesloten.

De Franse autoriteiten waarschuwen op sociale media voor een veiligheidsincident en vraagt mensen het gebied rond de plek waar de priester is neergeschoten te vermijden.

Bron: TT