De verborgen badplaats Göltürkbükü heeft veel charme en biedt een beetje van alles. Ik zal de mogelijkheden van Göltürkbükü niet te veel promoten, zo blijft het voor velen een geheime vakantiebestemming. 

De dolmuş (klein busje) vanaf Bodrum stopt bij een kruispunt, een rotonde. Om een oude olijfboom werd wat asfalt gelegd en klaar was de rotonde. Tegenwoordig vormt de olijfboom de grens tussen Türkbükü en Göltürkbükü. Dit is niet alleen geografisch, maar ook sociaal. Türkbükü is stijlvol, Göltürkbükü chic, speels en onderhoudend.

Bron: Google maps

Het strand van Göltürkbükü is zeer ruim en daarachter zijn veel kleine hotels en pensions. Vaak zonder sterren, maar zeer charmant. Ze bieden ook een goed comfort, hebben meestal zwembaden, maar niet alle hotels hebben uitzicht op zee. De vakantiecomplexen bestaan uit twee verdiepingen tellende gebouwen. Zelfs de meer afgelegen voorzieningen bevinden zich op loopafstand van het strand.

Buitenlanders treft u zelden, maar ze zijn meer dan welkom. Er zijn verschillende stranddelen, deels mooie en schone zandstranden. Elk restaurant of bar, heeft een eigen thema. Soms chic, eenvoudig, natuurlijk, hipper of soms zeer eenvoudig met meerdere waterpijpen. Op dit moment staat duurzaamheid op de agenda en in sommige restaurants worden uitstekende biologische gerechten aangeboden tegen redelijke prijzen. In Türkbükü zou een vergelijkbare maaltijd, zeker een keer zo veel betalen. Daarom komen veel jonge gezinnen hier op vakantie. Göltürkbükü is betaalbaar en biedt veel voor het geld.

Foto: Bodrum Türkbükü

Göltürkbükü is ook een bestemming voor kinderen. Hier mogen ze nog gewoon hun zandkastelen bouwen, een indicatie van gezinsvriendelijkheid.

Het vissersdorp Göltürkbükü, dat zich inmiddels ontwikkeld heeft tot een gezellige vakantieplaats, is een bezoek waard. Als u op zoek bent naar rust en goede faciliteiten, is Göltürkbükü uw bestemming.

Foto: Bodrum Türkbükü
Foto: Bodrum Türkbükü
Foto: Bodrum Türkbükü

 Bron: https://turkije-vakanties.blogspot.nl/