Het slachtoffer: Ömer Z. (23). Hij werkt in het restaurant vaak als loketbediende voor zijn oom Mehmet.

Maandagavond laat is in Stade, een stad in het noorden van Duitsland, de 23-jarige Ömer Zurel overleden aan een schotwond.

Volgens de politie vond een woordenwisseling plaats tussen verschillende personen in een restaurant in de straat “Beim Salztor” in Stade.

Daar werd de 23-jarige Ömer uit Stade in zijn bovenlichaam geschoten.

Voordat de hulpdiensten en de noodarts arriveerden, reanimeerden de eerste politieagenten ter plaatse de neergeschoten man. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij korte tijd later overleed.

Andere woordenwisseling

Voor de politie ging de operatie echter nog verder: niet ver van het restaurant “Renas Grill” werd enkele minuten later een andere woordenwisseling tussen drie mannen gemeld.

Deze 28-jarige wordt nu dringend verdacht van doodslag. Hij zal worden voorgeleid aan een rechter, maakten de politie en het Openbaar Ministerie dinsdagavond bekend. Inmiddels is hij uit het ziekenhuis ontslagen. Sindsdien zit hij in politiebewaring.

Bovendien zou de verdachte, nadat hij op de 23-jarige had geschoten, nog meer schoten hebben gelost op drie andere personen die zich toevallig in het Stade fastfoodrestaurant Renas Grill bevonden – en die getuigen waren van het incident.

De schoten misten allemaal hun doel, maar volgens het openbaar ministerie werden zij afgevuurd met de bedoeling om deze personen te doden om te voorkomen dat zij de 23-jarige zouden redden.

Andere man

Een andere 39-jarige man uit Stade werd eveneens met ernstige verwondingen aangetroffen.

Hij had ook een schotwond in het bovenlichaam en werd naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is er geen levensgevaar.

Nu moet worden vastgesteld of en hoe de misdaden met elkaar in verband staan.

De politie doorzocht de omliggende gebouwen, maar er werden geen andere verdachte personen aangetroffen.

In het trappenhuis van het bedrijfsgebouw vonden de onderzoekers echter een vuurwapen met geluiddemper.

Volgens een politiewoordvoerder moet nog worden vastgesteld of dit het wapen is dat bij het misdrijf is gebruikt.

Bron: Duitse media