De McDonald’s in Zwolle-Noord heeft gisterenochtend de deuren weer geopend na het drama van ruim anderhalve week geleden, dat schrijven de Nederlandse media.

In een drukke vestiging werden toen twee broers geliquideerd. Deze schutter heeft zich later die avond gemeld.

Alle schermen die de afgelopen tijd om het terrein stonden, zijn verdwenen. De lichten branden weer in het restaurant en sporen die konden duiden op het afschuwelijke drama zijn weggepoetst. Wat overblijft zijn de herinneringen aan de gruwelijke moordpartij.

Heftige gebeurtenis

“Het is wel raar om weer te beginnen”, stelt een medewerker. “We hebben onlangs een meeting gehad om ons voor te bereiden op deze week.”

De medeweker zegt het verschrikkelijk te vinden voor de getroffen families, maar ‘opgelucht’ te zijn dat het geen aanslag richting McDonald’s was.

De eigenaar van het restaurant geeft aan alle zinnen te zetten op de begeleiding van de werknemers. “Het was een ontzettend heftige gebeurtenis voor ze.”

Een aantal bezoekers geeft aan wel even stil gestaan te hebben bij de gebeurtenis.

Kille afrekening

Woensdag 30 maart, rond 18 uur, werden twee Turkse broers van dichtbij doodgeschoten. De politie gaat uit van een gerichte actie.

Uit reacties van de vele aanwezigen kon al opgemaakt worden, dat het gaat om een afrekening. De schutter Veysel Üngüç was pal naast zijn doelwitten gaan zitten en schoot even later zijn hele magazijn leeg op de twee slachtoffers. Die stierven ter plekke.

In de ontstane paniek is de schutter weggekomen. Later op de avond meldde zich een 32-jarige schutter zich bij het politiebureau in Deventer als zijnde de schutter. Sinds die tijd zit hij vast.

Achtergrond

Wat de exacte achtergrond van de moordpartij is, wordt nog onderzocht. Bekend is dat de verdachte wat financiele tegenvalers had gehad.

Zo moet hij van de rechtbank nog 160.000 euro ophoesten om een leverancier van mondkapjes te betalen.

De verdachte heeft een horecagroothandel in Velp. Bij de zaak komen veel klanten met Turkse roots. Ook de slachtoffers waren klanten van hem. Mogelijk had een van de doodgeschoten broers een schuld bij de verdachte.

De veronderstelde schutter is ook bestraft voor deelname aan een hennepbende.

Bron: Nederlandse media