De Turkse stad Istanboel is vanochtend opgeschrikt door een explosie. De gouverneur van Istanboel maakt melding van elf doden en 36 gewonden. Het doelwit van de daders was een passerende politiebus.

Gouverneur van Istanboel Vasip Sahin is ter plaatse, en meldt aan journalisten dat er elf doden en 36 gewonden vielen. Volgens de gouverneur zijn drie gewonden er erg aan toe. Onder de doden zijn zeven politieagenten en vier burgers.

media_xll_8729700De aanslag gebeurde aan een bushalte tijdens de ochtendspits, vlak bij de universiteit van Istanboel en het historisch centrum van de stad. Een met explosieven volgepakte auto ontplofte in de wijk Vezneciler. De daders brachten de explosieven met een afstandsbediening tot ontploffing, aldus CNN Turk.

Volgens nog onbevestigde berichten op Twitter ontplofte een bomauto op het moment dat een politiebus passeerde. Op de eerste beelden is de bus te zien op de plaats van de ontploffing.

Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. De politie patrouilleert zichtbaar gewapend in de omliggende straten. De aanslag is nog niet opgeëist.

https://twitter.com/ItsExams/status/740106909286600705

 

HLN