De regering had aangekondigd dat waardevolle gronden niet verkocht zouden worden bij de privatisering en de verkoop van suikerfabrieken die eigendom zijn van de staat.

Nu zou er een nieuw schandaal zijn rond de verkoop van de Bor Seker Fabrikasi volgens de krant ‘Milli Gazete’. De gronden van de suikerfabriek zouden gebruikt zijn om een villa met zwembad op neer te poten. Daarbij zou de naam van president Erdoğan gebruikt zijn.

De ‘Bor Seker Fabrikasi’ was in 2018 verkocht aan de groep ‘Dogus Cay’. Die groep verkocht het door aan een bedrijf opgericht samen met de gekende familie Dişli, wat in strijd was met de regels voor openbare aanbestedingen. Daarmee had de verkoop een corrupte nasmaak gekregen in de publieke opinie.

Een grond van 625.000 vierkante meter van de fabriek was nog niet verkocht. Op die gronden heeft de familie Dişli het gebouw van de vakbond met de grond gelijk gemaakt en een villa met zwembad gebouwd, zo wordt beweerd.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bor-seker-fabrikasi-havuzlu-villa-oldu-5293465/

Volgens officiële documenten van de dienst bevoegd voor privatiseringen is er geen vuiltje aan de lucht. Op die gronden zouden naast het vakbondsgebouw o.a. appartementen, een school en een restaurant aanwezig zijn.

Hoewel de regering had beloofd dat waardevolle gronden niet verkocht zouden worden, lijkt het erop dat de gronden via een omweg toch gebruikt worden door de kopers van de suikerfabrieken.

Odatv

T.A.