Een PKK-terrorist, die zich heeft overgegeven aan Turkse veiligheidstroepen, bekende dat zogenaamde ringleiders van de terreurorganisatie minderjarigen en vrouwen seksueel misbruikten nadat ze hen hadden gemanipuleerd om naar de kampen van de groep te komen.

Volgens de getuigenis van de PKK-terrorist met de codenaam “Amed” werden degenen die zich tegen seksueel misbruik verzetten of deze belemmerden, door de terroristen geëxecuteerd of als verraders bestempeld en gemarteld in grottencellen.

De terrorist zei dat de PKK-leden jonge mensen en kinderen zouden aanzetten tot drugsverslaving om hen gemakkelijk mee te nemen naar conflictgebieden en hen voor te bereiden op seksueel misbruik.

In 2015 was Amed — als nieuwe rekruut van de terreurgroep — getuige van het seksueel misbruik van een andere nieuw gerekruteerde vrouw met de codenaam “Darsin” in het Daglica district van de provincie Hakkari.

In 2016 werd Amed seksueel misbruikt door een andere terrorist van Iraanse oorsprong met de codenaam “Sahan” in Zap, in het noorden van Irak, zo bekende de terrorist.

Hoewel Amed over deze affaire zijn klachten uitte, werd hij beschuldigd van “spionage en het vertellen van leugens en laster” en werd hij in de gevangenis van Kuker van het terreurkamp in Zap geplaatst.

Amed zei ook dat de zogenaamde ringleiders van de PKK in het gebied Qandil van Noord-Irak bekend stonden om hun “pervers” gedrag. Hij zei: “Vooral Murat Karayilan en Duran Kalkan stonden bekend om hun afwijkend gedrag tegenover kinderen en vrouwen.”

De terrorist zei dat kinderen die misleid, gedwongen en ontvoerd werden naar de kampen van de terroristen uit angst voor executie bleven. Anderen vonden de kans om te ontsnappen.

In zijn meer dan 30 jaar durende terreurcampagne tegen Turkije is de PKK – die door Turkije, de VS en de EU als terreurorganisatie wordt beschouwd- verantwoordelijk geweest voor de dood van bijna 40.000 mensen.

Anadolu Agency

T.A.