Fortuna Sittard heeft vandaag voor een stunt op de transfermarkt gezorgd door de Turkse speler Burak Yilmaz aan te trekken.

De Turkse topspits tekent een vijfjarig contract in Sittard. De 36-jarige Yilmaz speelde onder meer bij de Turkse topclubs Fenerbahçe en Galatasaray en had vorig jaar met zestien competitiedoelpunten een groot aandeel in de Franse landstitel van Lille OSC.

Daarnaast speelde hij 77 interlands voor de Turkse nationale ploeg, waarin hij 31 keer trefzeker was.

“Dit is een prachtige dag voor Fortuna Sittard”, aldus technisch directeur Sjoerd Ars.

“Dat we een speler met deze status weten vast te leggen… Burak is ondanks zijn leeftijd nog enorm fit en gretig. We zijn er ook van overtuigd dat hij met zijn ervaring van meerwaarde voor ons gaat zijn, zowel op als buiten het veld.”

Yilmaz wil zich na tweejarige verblijf als speler gaan richten op een trainerscarrière.

“Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij Fortuna Sittard. Voor mij was het complete plaatje enorm belangrijk, iets wat ze mij in Sittard kunnen en willen bieden. Eerst gaat de focus op mijn periode als speler bij de club. De club is ambitieus en ik wil de komende seizoenen met mijn ervaring daarin een bijdrage leveren.”

Het is niet precies duidelijk hoe Fortuna Sittard bij Yilmaz is uitgekomen. De Eredivisie-club heeft met Isitan Gün sinds 2016 een Turkse eigenaar én grootaandeelhouder. Hij bezit 85 procent van de aandelen bij de Limburgers.

Vijf seizoenen

Yilmaz tekent een contract voor liefst vijf seizoenen bij Fortuna Sittard. De eerste twee seizoenen zal de Turkse speler nog als speler actief zijn, daarna zal hij starten met een trainerstraject.

Yilmaz werd twee seizoenen geleden nog kampioen van Frankrijk met Lille, waar ook Sven Botman speelt. In maart vorig jaar liet de routinier zich namens Turkije gelden tegen het Nederlands elftal. Hij maakte drie goals in de WK-kwalificatiewedstrijd die de Turken met 4-2 wonnen.

Yilmaz maakte in zijn carrière 228 goals in 416 competitiewedstrijden. Hij speelde in Turkije voor Antalyaspor, Besiktas, Manisaspor, Fenerbahçe, Eskisehirspor, Trabzonspor en Galatasaray.

Vervolgens speelde hij bij BJ Guoan in China, waarna hij via wederom Trabzonspor en Besiktas in 2020 bij Lille terechtkwam.

Bron: Nederlandse media