Foto: Ziya Özaydın

Turkse Nederlander Ziya Özaydın, afkomstig uit Groningen, kreeg te horen van de medische experts in Nederland dat zijn voet moest geamputeerd worden.

De 52-jarige Ziya, vader van twee kinderen en werkzaam als kapper, kreeg vorig jaar last van vochtophoping in zijn rechtervoet.

Ziya Özaydın (52) wendde zich tot een medische kliniek in Turkije. Wellicht omdat Nederlandse artsen hadden voorgesteld zijn voet te amputeren.

Özaydın, die zich op aanraden van een vriend wendde tot Prof. Dr. Alper Şener, een specialist in besmettelijke ziekten, begon met een behandelingsprogramma van ongeveer vier maanden.

Prof. Dr. Alper Şener vertelde de Turkse media dat Özaydın twee geïnfecteerde wonden aan zijn rechtervoet had.

Amputatie vermeden

“In dit proces is het noodzakelijk om snelle en correcte behandelingstechnieken toe te passen. Tijdens de behandeling hebben we amputatie steeds vermeden,” wist te dokter te vertellen.

“Ons doel was om dode cellen opnieuw nieuw leven in te blazen,” verklaar de dokter.

Ziya Özaydın verklaarde dat hij erg overstuur was toen de artsen in Nederland hem vertelden dat zijn voet zou worden geamputeerd.

Özaydın verklaarde dat de gezondheidsfaciliteiten in Turkije in vele opzichten ver vooruitlopen op die in Europa en zei dat hij door de behandeling het leven weer heeft kunnen omarmen.

Özaydın zei dat hij comfortabel begon te lopen: “Ik voel me alsof ik opnieuw geboren ben. Mijn behandeling heeft geholpen, ik wandel en binnenkort zal ik rennen.”

Bron: Turkse media