Toeristen komen aan op een luchthaven in Antalya, een van de meest populaire toeristische bestemmingen in het Middellandse Zeegebied, Turkije, 22 juni 2021. (DHA Foto)

De Turkse luchthaven in Antalya, een populaire toeristische bestemming aan de Middellandse Zeekust, heeft een nieuw record van dagelijkse vluchten bereikt, zei een topambtenaar op dinsdag.

Op zaterdag landden en stegen 1.003 vliegtuigen op van Antalya Airport, een nieuw record voor de stad, zei gouverneur Ersin Yazıcı.

De gouverneur zei op een evenement dat 81.104 buitenlandse bezoekers op die dag in de mediterrane badplaats aankwamen.

Met dit cijfer werd Antalya Airport de tweede drukste Turkse luchthaven na Istanbul, voegde hij eraan toe.

“We hebben een seizoen dat doorgaat met records… we zijn blij… we zijn tevreden. Ik hoop dat het nog beter wordt,” zei hij.

Vanaf zondag heeft Antalya meer dan 4 miljoen toeristen ontvangen dit jaar, voegde hij eraan toe.

Ondertussen nadert de dichtheid op de Turkse luchthavens al het niveau van voor de uitbraak van de coronavirus pandemie, volgens de eerdere verklaringen van de ambtenaren.

Vakantie in Turkije

De vraag naar tourpakketten voor vakanties in Turkije is zo groot dat deze het aanbod aanzienlijk overstijgt, zei de Russische vereniging van touroperators (ATOR) donderdag.

Turkije staat bekend als een van de belangrijkste buitenlandse vakantiebestemmingen van Rusland en is nu een van de weinige landen die vluchten van en naar het land uitvoeren sinds Moskou zijn invasie in Oekraïne heeft gelanceerd.

Verwacht wordt dat het conflict gevolgen zal hebben voor de aankomsten uit de twee landen die Turkije’s belangrijkste toeristische bronnen zijn.

Russische banken zijn geïsoleerd van het mondiale financiële systeem nadat betalingsbedrijven hun activiteiten hadden opgeschort vanwege de militaire campagne van Moskou in Oekraïne.

Toch hebben de Turkse autoriteiten gezegd dat Russische vakantiegangers geen moeilijkheden zullen ondervinden om betalingen uit te voeren omdat het Russische betalingssysteem Mir blijft groeien in het land.

Vorig jaar waren de Russen goed voor 19% van de buitenlandse bezoekers aan Turkije, met 4,7 miljoen mensen, terwijl Oekraïne met 8,3% de derde plaats innam, met 2,1 miljoen mensen.

Bron: Sabah