Foto: De 31-jarige Muhuttin Soylu

Ter hoogte van de werken in de Universiteitslaan in Hasselt (België) is zondagnacht om een onbekende reden een voertuig in een gracht beland.

Bij het verkeersongeval kwam de 31-jarige Muhittin Soylu uit Genk om het leven, een 44-jarige vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. De vrouw zou nu buiten levensgevaar zijn. Dat bevestigen de politiediensten.

De vrienden en familieleden van Muhittin zijn in diepe rouw. Zij namen eergisteren afscheid in de Mevlana Moskee in Waterschei.

“De 31-jarige Muhuttin was een vriendelijke en behulpzame jongen”, zegt de 60-jarige Saban Soylu, een neef van Muhittin’s vader.

“De nacht dat het gebeurde, belde Ahmet – de papa van Muhittin – mij rond half twee op. Het enige wat hij zei, was: Ik heb mijn zoon moeten afgeven. De vader barste in tranen uit. Ik ben toen meteen naar zijn huis gereden.”

“De 31-jarige Muhittin Soylu is veel te vroeg gestorven. Als ouder een kind afgeven, is onbeschrijfelijk. Zijn vader is in elkaar gezakt toen hij het nieuws vernam. Gisteren vertrokken ze samen met andere familieleden richting Turkije. Daar wordt Muhittin begraven naast zijn moeder, die 19 jaar geleden gestorven is.”

Ahmet, de vader van Muhittin, is een gebroken man:. “Je kind afgeven wens je je ergste vijand niet toe. Een kind moet niet sterven voor zijn ouders. Het verdriet doet enorm veel pijn.”

Muhittin Soylu had zes broers. Zij kunnen niet geloven dat Muhuttin er niet meer is. “Als ik iets nodig had, stond mijn broer altijd klaar”, zegt de 18-jarige Sabetin.

“Muhittin Soylu was niet getrouwd en had geen kinderen, maar hij was een dierenvriend. Zijn huisdieren waren voor hem heilig. Maar Muhuttin kwam ook vaak op voor andere dieren die het moeilijk hadden.”

De plek waar de auto in de gracht crashte.

Het gezin zit intussen met veel vragen. De wegenwerken op de Universiteitslaan zouden volgens hen een impact hebben gehad op het ongeval.

“Wij willen weten wat er is gebeurd die nacht en waarom Muhittin Soylu op die plaats in Hasselt is gecrasht en op slag dood was”, zegt de jongere broer Sabettin.

“Muhuttin Soylu was zondag iets gaan eten. In de actualiteit zien we al enige tijd dat de verkeerssituatie er door de werken erg gevaarlijk is. Waarom nemen ze daar geen maatregelen?”

Bron: Belgische media