Muharrem Ince, de presidentskandidaat van de CHP voor de afgelopen verkiezingen, heeft de kandidaat-burgemeesters van de CHP voor de steden Adana en Seyhan bezocht om zijn steun te uiten. Volgens Ince is het belangrijk om de steden Adana, Mersin, Bursa, Ankara en Istanbul te veroveren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

“Als de AKP wint, gaan de gebedsoproepen stoppen?”

“31 maart is een belangrijke verkiezingsdag. Deze verkiezing gaat niet om onze overleving of voortbestaan. Als de AKP wint, zullen de gemeenten en het vaderland failliet gaan? Zullen de Turkse vlaggen neergehaald worden? Zullen de gebedsoproepen stoppen? Of als de CHP wint, gaan de Turkse vlaggen neergehaald worden? Zoiets kan toch niet? Indien de helft van ons volk tegenover de huidige regering staat, dan kan er geen sprake zijn van een probleem over het voortbestaan van dit land.”

“Deze verkiezingen voorstellen als een probleem voor ons voortbestaan is een probleem van intelligentie”

“Om van een voortbestaansprobleem te spreken, moet 99% aan dezelfde kant staan. Indien 50% aan één kant staat en 50% aan de andere kant staat, dan maakt het niet uit wie er wint. Sinds wanneer zijn ruimtelijke ordeningsplannen, afvalophaling, parken aanleggen en de armen helpen een voortbestaansprobleem? Deze verkiezingen voorstellen als een probleem voor ons voortbestaan is eigenlijk een probleem van intelligentie.”

“We gaan samen oplossingen zoeken”

Over de problemen van de metro in Adana zei Ince:

“Als we Adana, Mersin, Bursa, Ankara en Istanbul veroveren, dan zullen de presidents- en parlementsverkiezingen vervroegd worden. Dan zal mijn vriend Zeydan burgemeester van Adana worden en ik zal president worden. Dan kunnen we de problemen samen oplossen, dat zal makkelijker zijn.”

 

Sputniknews.tr

T.A.