Muharrem Ince, de presidentskandidaat voor de grootste oppositiepartij CHP (Republikeinse Volkspartij), heeft 500 Turkse lira gedoneerd aan de campagnes van zijn vijf mededingers voor het presidentschap.

 “In deze moeilijke tijden moeten de maatschappij en de politiek elkaar omhelzen en niet elkaar polariseren. Politici zijn geen vijanden. Dat is waarom ik gedoneerd heb aan de verkiezingscampagnes van mijn concurrenten met mijn eigen loon,” postte Ince op zijn officieel Twitteraccount nadat hij 500 lira stortte op de rekeningen van de andere presidentskandidaten, Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu en Doğu Perinçek.

 “Ik hoop dat mijn geachte concurrenten het goed kunnen uitgeven. Ik zal bidden voor hun gezondheid,” vertelde Ince aan journalisten buiten de bank.

Op de vraag of hij verwacht dat de andere kandidaten aan hem zullen doneren antwoordde hij dat “het mooi zou zijn als ze dat doen”.

Ince bekritiseerde ook president Erdogan, de gezamenlijke kandidaat van de “Nationale Alliantie” van de regerende AKP (Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling), de MHP (Partij van de Nationalistische Beweging) en de BBP (Partij van de Grote Unie), voor het overdreven en ongecontroleerde gebruik van staatsgeld voor zijn campagne.

“Mr. Erdogan heeft geen geld nodig. Alle vliegtuigen, wagens en discretionaire fondsen dienen hem,” zei hij en meende dat hij doneerde aan de campagne van de president om “eerlijk te zijn”.

Hurriyet

T.A.