Turkije zal geen vervroegde verkiezingen houden na de vervroegde parlementaire en presidentiële verkiezingen van 24, zelfs als president Erdogan verkozen wordt als president maar de regerende AKP (Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling) geen meerderheid behaalt in het parlement. Dat zei Minister van Energie Berat Albayrak en beloofde beide verkiezingen te winnen.

Albayrak, die de schoonzoon van Erdogan is, ontmoette journalisten in Ankara op 22 mei nadat hij werd genomineerd als parlementskandidaat voor de AKP.

 “Genomineerd worden voor het parlement in het eerste district van Istanbul en lijsttrekker zijn, is een grote verantwoordelijk voor mij. Ons doel is om meer stemmen in Istanbul te halen dan in het verleden,” zei hij.

Wanneer hem werd gevraagd of hij een positie als minister zou bekleden, wat betekent dat hij ontslag moet nemen als parlementslid, zei Albayrak dat de regering gevormd zal worden in overeenstemming met de verkiezingsuitslagen. “Dit nieuw systeem zit vol verrassingen over wie als minister aangeduid zal worden,” zei hij.

Hurriyet

T.A.