The First Temptation of Christ

Christenen en moslims verzetten zich tegen homoseksuele Jezus op Netflix

Bijna 2 miljoen Brazilianen, waaronder moslims en christenen, verzetten zich hevig tegen Netflix in Brazilië. De aanzet hiertoe is een Braziliaanse Netflix-serie. De serie beeldt Jezus als een homoseksuele man af. Ze ondertekenden een online petitie op Change.org waarin Netflix werd aangespoord om “The First Temptation of Christ“ van het mediaplatform te verwijderen.

De komische serie toont Jezus Christus, die door miljarden christenen en moslims over de hele wereld wordt vereerd, als een homoseksuele man. De serie werd gemaakt door de komische Braziliaanse YouTube groep Porta dos Fundos.  Elke aflevering duurt 46 minuten. De serie heeft al belangrijke accolades binnengehaald, zoals de internationale Emmy-award. De serie kreeg hevige kritiek omdat ze volgens de religieuze gemeenschap de waarden van de islam en het christendom veracht.

De petitie eist ook een publieke verontschuldiging zodra de show uit de Netflix-catalogus is verwijderd. Porta dos Fundos heeft de show echter verdedigd en gezegd dat deze in overeenstemming is met de normen van de “democratische” samenleving.

“Bespotting van Jezus“

Een andere petitie, ondertekend door duizenden Amerikanen om de “godslasterlijke” serie te verwijderen, protesteerde ook tegen de show en zei dat het een “bespotting van Jezus” was. Ze beweren dat het niet als een “satire” kan worden gezien, maar als een “opzettelijke poging om de fundamentele overtuigingen die het christelijke geloof hooghouden”, aan te vallen. Homoseksuele handelingen zijn zowel in het christendom als in de islam verboden.

Veel moslims die Jezus als boodschapper van God accepteren, hebben zich ook bij hun zaak aangesloten en hebben de petitie ondertekend.

Anadolu