Minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu

“De terreurorganisatie PKK zal haar vernietiging vinden na april 2017”, zei de Minister van Binnenlandse Zaken, Süleyman Soylu.

“Laat mij hierover duidelijkheid brengen. De PKK zal haar vernietiging ondergaan op zulke schaal dat ze het niet zal zien aankomen”, vertelde Soylu tijdens een bijeenkomst van de AK-partij in de oostelijke provincie van op 9 december.

“Zij zullen zich niet kunnen verstoppen in de winter”

“Wij zijn vastberaden deze strijd aan te gaan in de winter. Onze strijdmachten, in wie wij volle vertrouwen hebben en die moedig actie voeren in de zuidoostelijke provincies van Diyarbakır tot Hakkari, verzekeren ons dat ze de PKK zullen verslaan. Wij hebben alle plannen al gemaakt. Zij zullen zich niet kunnen verstoppen in de winter. Wij zullen hun geen kans geven om zich te gaan verstoppen in grotten, schuilplaatsen of verstopplaatsen.” Hieraan voegde hij toe, onlangs 53 schuilplaatsen te hebben vernietigd in de oostelijke provincie van Bingöl.”

“PKK terroristen gaan naar steden en dorpen, dreigen onze burgers en instellingen met afpersingen, zodat ze geld krijgen toegestuurd tot zelfs in de bergen waar ze zich verschuilen. Dit zijn diegenen die durven te spreken over democratie”, verklaarde Soylu verder.

Soylu uitte ook kritiek over de onlangs gearresteerde burgemeester van Mardin, Ahmet Türk. Deze had gezwegen over de moord op de provinciegouverneur, Muhammet Fatih Safitürk door de PKK-terroristen.

“Wij zullen alle terroristen verwijderen”

“Hebben deze terroristen niet de gemeenten bedreigd van dit land? Hebben zij geen angst gezaaid onder het volk? Men durft dan te vragen waarom wij de controle nemen over deze gemeenten, maar zijn wij diegenen die daar de loopgraven hebben gegraven? Hebben wij het vuur geopend op militairen die instaan voor de bescherming van het volk?”, verklaarde hij verder.

De ex-burgemeester van Mardin, Ahmet Türk, werd op 24 november gearresteerd op verdenking van terrorisme. Hij is één van de vele leden van de HDP-politici die tijdens de laatste maanden geschorst of gearresteerd werden.

Hurriyet