“Turkije en Duitsland hebben een speciale relatie die zal blijven bestaan”. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel vandaag. “Er is een speciale connectie tussen Duitsland en Turkije en dit zal zo blijven. Tevens is Turkije een belangrijke handelspartner voor Europa en belangrijke lid van de NAVO.

“Het is belangrijk om een oplossing te zoeken voor conflicten, vooral het conflict in Syrië”, zei Merkel tijdens een belangrijke persmededeling in Duitsland. “Denk maar aan het drama dat zich afspeelt in Syrië. Turkije is er in geslaagd om drie miljoen vluchtelingen op te vangen. Dat is een bijzondere prestatie. Het land heeft tot nu toe de allergrootste bijdrage geleverd om te komen tot een oplossing voor de humanitaire crisis in Syrië”, voegde ze er nog aan toe.

Goede samenwerking 

Gelijktijdig liet de minister van Binnenlandse zaken weten dat Turkije een uitblinkende bijdrage levert in de strijd tegen terrorisme. “Ik kan zeggen dat onze Turkse collega’s, veiligheidsagenten en politie heel goed samenwerken in de strijd tegen terrorisme”, aldus de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière .

Sabah