De details van het schietincident aan de Osmangazi Universiteit in de Centraal-Anatolische provincie Eskişehir komen aan het licht. Op 5 april beschoot en doodde een onderzoeksassistent vier stafleden. Collega´s zeggen dat het incident te verwachten was, maar dat er geen maatregelen werden genomen tegen de dader.

Onderzoek lopende

Prof. Hasan Gönen is de rector van de universiteit. Hij zei dat er een onderzoek lopende was naar de verbale aanvallen van de dader op de academische en administratieve werknemers van de universiteit.

De dader is Volkan Bayar. Hij doodde vicedecaan Mikail Yalçın, secretaris Fatih Özmutlu en twee leraren, Serdar Çağlar en Yasir Armağan, aan de faculteit van educatie. Hij werd door de politie vastgenomen toen hij het oord probeerde te ontvluchten, zei Gönen.

Beschuldigde collega´s ervan Gülenisten te zijn

De decaan van de faculteit van educatie is prof. Dr. Cemil Yücel. Hij zei dat de verdachte mentaal onstabiel was en dat hij constant stafleden beschuldigde volgelingen te zijn van Fethullah Gülen (FETÖ). Van FETÖ wordt geloofd dat het de groepering is die de couppoging van 2016 in Turkije organiseerde.

Ayşe Aypay, een professor aan de universiteit, beschreef de dader als een vermoedelijke FETÖ-aanhanger, die valse beschuldigingen uitte aan het adres van zijn collega´s.

Hurriyet