De Turkse strijdkrachten hebben 7078 PKK-terroristen gedood tijdens contra-terreuracties de afgelopen 10 maanden, zei het Turks leger op maandag. Tot het aantal dode terroristen worden zowel degenen die gedood zijn in Turkije als degenen die gedood zijn zijn tijdens operaties in Noord-Irak gerekend.

Volgen bronnen hebben 483 leden van de veiligheidsmachten waaronder 296 soldaten, 178 politie-agenten en 9 dorpswachten hun leven verloren tijdens operaties en aanslagen door terroristen. Bijkomend zijn er 1568 soldaten, 1257 politie-agenten en 34 dorpswachten gewond geraakt tijdens anti-terreuroperaties in Turkije.

840 PKK-terroristen zijn gevangengenomen waaronder 109 gewonde terroristen. 214 terroristen gaven zich over aan de veiligheidsmachten in Turkije. Tijdens operaties in de Noord-Iraakse kampen van de PKK zijn er 638 terroristen verwond en 437 terroristen hebben zich overgegeven.

Ankara is vastberaden om de PKK, die door de V.S., EU en Turkije erkend wordt erkent als een terreurorganisatie, volledig op te ruimen.

Sabah