De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft afgelopen vrijdag in een toespraak in Rize, een stad aan de zwarte zee, benadrukt dat de internationale media bewust foutieve nieuws verspreidt over Turkije

“We zien mensen die met enkel een fotocamera uit delen van de wereld, uit Engeland, uit Frankrijk, uit Europese landen en uit de Verenigde Staten arriveren in Diyarbakır en hier rondwandelen. Wat doen jullie hier eigenlijk? En wat zien we daarna? Leugens en verkeerde nieuwsberichten over Turkije. Hun scenario is klaar. En dan laten ze enkele mensen, als spreekbuizen hierover spreken, uitgaande van hun eigen scenario”, zegt Erdoğan. Het is al van te voren duidelijk dat de lokale burger en de regio geen enkel voordeel heeft van deze ‘bezoekers’.

https://youtu.be/NGhdSbqw7wM

 

“Internationale mediagroepen proberen door middel van deze ‘spreekbuizen’ de indruk te wekken dat er een burgeroorlog gaande is in Turkije. Ze willen een nieuwe terreurgolf beginnen. Er is geen burgeroorlog bij ons. Het zal ze ook niet lukken om dit land te leiden naar een burgeroorlog”, aldus de Turkse president.