Een man, wiens suïcidepoging in december 2015 door president Recep Tayyip Erdoğan werd voorkomen, heeft op 2 oktober in Istanbul een man vermoord die naar verluidt een relatie had met zijn vrouw.

Het incident vond plaats op 2 oktober in de wijk Sultangazi van de stad. Bewoners alarmeerden de brandweer, nadat ze rook uit een residentieel gebouw zagen komen. Nadat de politie ter plaatse kwam voor onderzoek, vond die een dood lichaam in het appartement.

De politie heeft het slachtoffer geïdentificeerd als Celal Doğancık, die als DJ op feestlocaties rond Istanbul werkte. Onderzoekers vonden tekens die erop wijzen dat hij werd gewurgd tot hij dood was, alvorens het appartement in brand werd gestoken.

De belangrijkste verdachte van de moord is Vezir Çatraş, die in 2015 door president Erdoğan ervan belet werd om zelfmoord op de Bosporusbrug te plegen. Çatraş en twee van zijn kennissen zijn door de politie aangehouden. Hij heeft tijdens zijn verhoor de moord bekend en gezegd dat het slachtoffer een affaire met zijn vrouw had.

Naar verluidt verliet zijn vrouw hem in april 2016, hem achterlatend met twee kinderen.

Zelfmoordpoging

Op 25 december 2015 werd Çatraş nog van een zelfmoordpoging afgepraat door de Turkse president, die op dat moment de brug overstak.

Hij zei daarop dat hij met financiële moeilijkheden te maken had. In opdracht van Erdoğan werd hij na het incident aangenomen om te gaan werken in een openbare instelling.

Hurriyet