Een 52-jarige man is tot 27 jaar en 3 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het seksueel misbruiken van zijn 12-jarige dochter en het dwingen van zijn echtgenote om seks te hebben met andere mensen. Erol U. werd ook veroordeeld voor het gewelddadig behandelen van zijn echtgenote in de aflopen 26 jaar.

Z.U. (46) opende een zaak tegen haar echtgenoot Erol U. in Kocaeli voor deze criminele feiten. Een strafrechtbank achtte de feiten bewezen en veroordeelde de man tot 27 jaar en 3 maanden gevangenisstraf op aanklachten van intimidatie en seksueel misbruik. De beklaagde verscheen niet persoonlijk in de rechtbank, maar volgde de zitting vanuit de gevangenis via een videoverbinding. Het Ministerie van Familiale en Sociale Zaken was ook tussengekomen in de strafrechtelijke zaak.

Vrouwenrechtenactivisten waren verzameld voor de rechtbank en legden een persverklaring af. Volgens Gülin Canbaz van een vrouwenrechtengroep wouden ze zeker zijn dat gerechtigheid zou zegevieren.

“Vrouwen en kinderen moeten gerechtigheid krijgen. Onterechte strafverminderingen moeten in het kader van de mensenrechten beperkt worden. De doodstraf en castratie zijn geen oplossingen. Seksueel misbruik stoppen is geen eenvoudige taak. Het belang van de kinderen moet steeds voorop staan. De kinderbeschermingswetten moeten volledig en effectief toegepast worden. Wij zullen blijven strijden opdat vrouwen kunnen leven en kinderen kunnen lachen.”

Cumhuriyet ✅