Een Koranleraar heeft de schuld gegeven aan de kinderen die hij seksueel heeft misbruikt en zei dat hij ten onrechte door hen werd beschuldigd omdat zij moeilijkheden hadden met het memoriseren van het islamitische heilige boek.

De leraar van de Korancursus Hacı Bahattin Evgi in de oostelijke provincie Erzurum kreeg kritiek omdat hij de schuld gaf aan de twee kinderen die hij ervan beschuldigd wordt seksueel te hebben misbruikt en aan vijf kinderen die hij seksueel heeft misbruikt.

De man, alleen geïdentificeerd met zijn initialen N.K., zou studenten seksueel hebben misbruikt, hen hebben geslagen met een stok, de Koran, een lijst met een portret van de moderne Turkse stichter Mustafa Kemal Atatürk, en slippers.

“Ik heb zoiets niet gedaan. Ik denk dat deze kinderen mij te schande maken. Het uit het hoofd leren van de Koran is een heel moeilijk vak. Leren begint van kinds af aan. Misschien vervelen ze zich omdat de vorm van onderwijs moeilijk is. Daarom zeiden ze zulke dingen,” zei hij, meldde de journalist İsmail Saymaz van de particuliere omroep Halk TV.

“De bewering dat de pagina’s van de Koran werden verscheurd en de Atatürk poster werd verscheurd en weggegooid zijn ook onwaar,” voegde hij eraan toe.

Een schoonmaker, die in de slaapzaal werkt en de kinderen zou hebben uitgehongerd door ze met een stok te slaan, ontkende dat er sprake zou zijn van marteling.

De hoofdofficier van justitie van Erzurum stelde een onderzoek in naar N.K., het hoofd van een andere Korancursus, en de schoonmaakster op beschuldiging van foltering naast aanranding.

Alle verdachten zijn in afwachting van hun proces vrijgelaten.

Bron: Turkse media