Een ongewoon liefdesverhaal dat begon bij een offside beslissing op een voetbalveld kwam tot een “happy end” nadat de Turkse amateur voetballer Mehmet Ali Babayiğit, 28, zijn jawoord gaf aan Melek İmamoğlu, 25, een vrouwelijke scheidsrechter in Mardin, een provincie in het oosten van Turkije.

Ali legde Anatolian Agency uit hoe de liefde hun vond op het veld. Volgens Babayiğit ontmoette hij zijn geliefde voor het eerst op een voetbalveld tijdens een match in het lokale amateur voetbal van de zuidoostelijke provincie Mardin. Als kapitein van zijn ploeg ging hij naar de lijnrechter om zijn ongenoegen te uiten over een offside beslissing. Dit was het moment dat hij realiseerde dat de lijnrechter een vrouw was, Melek, zijn toekomstige bruid.

ofsayttan-ask-dogdu-8942499_7184_m

Beste beslissing die ik ooit heb gemaakt

“Ik werd meteen verliefd op haar. Ik weet niet hoe ik de eerste helft van de match heb kunnen uitspelen. Tijdens de half-time ging ik naar haar om mij te verontschuldigen. Tijdens deze ontmoeting vroeg ik haar of we samen een kop koffie konden drinken. Ze ging akkoord en onze liefdesaffaire begon. In mijn 28 jaar op deze wereld is dit de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Ik vroeg haar hand en één week later waren we verloofd. We trouwden op 4 juni 2015 in het Kasim stadium in Mardin. Ik ben een gelukkig man,” aldus Babayiğit.

“We oefenen samen en kunnen samen over voetbal praten. Maar we hebben het nooit over offside vermits mijn vrouw hierover alles weet. Als ze tijdens een match een offside beslissing maakt geloof ik haar altijd,” Babayiğit wou ook zijn liefde voor de stad benadrukken: “Mardin is een prachtige stad en het zou meer in de kijker moeten komen dankzij liefde en sport, niet door terreur.”

ofsayttan-ask-dogdu-8942499_1458_m

Oogcontact

Melek is al drie jaar lijnrechter en ondanks dat ze op een ongewone manier kennis maakten zegt ze zielsveel van haar man te houden: “Voor de match waren er enkele moeilijkheden. Gelukkig kwam ik toch naar de wedstrijd want anders had ik mijn man niet ontmoet. Toen hij naar me kwam om zijn ongenoegen te uiten over de beslissing hielden we oogcontact. Hierna concentreerde ik mij terug op de match. Later kwam hij terug naar me toe en we raakten aan de praat. Drie dagen later ontmoette ik zijn familie en na een week waren we verloofd. Ik voel me zeer gelukkig nu.”

ofsayttan-ask-dogdu-8942499_8927_m

“Elke speler is bang om offside te zijn. Voor ons is dit net omgekeerd en het resulteerde in iets positiefs. Soms moet ik toezicht houden op de matchen van mijn man, maar van partijdigheid is geen sprake en ik gedraag ik me professioneel.”

ofsayttan-ask-dogdu-8942499_2483_m
Sabah