Duitse leerling gestraft omdat hij Turks sprak

In Duitsland werd een Turkse leerling gestraft door zijn leerkracht, omdat hij Turks had gesproken tijdens de speeltijd.

De school ligt in de buurt van de stad Heidelberg, in de Duitse deelstaat Baden-Würstemberg. De 9-jarige jongen sprak Turks met zijn vriendjes tijdens de speeltijd.

Toen de leerkracht dat hoorde, kreeg hij straf. Hij moest op een blad papier het antwoord schrijven op de vraag: ‘Waarom spreken we Duits op school?’

Foto: De Turkse leerling moest als straf het antwoord op de vraag ‘Waarom spreken we Duits op school?’ schrijven op een blad papier. De school lag in de buurt van Heidelberg (15 juli 2020).

De jongen schreef: “Omdat kinderen Duits spreken op school. De officiële taal in Duitsland is Duits. U wil dat wij Duits spreken. Scholen zijn Duits.

Als we Turks spreken, verstaan de andere kinderen ons niet. We mogen onze moedertaal niet spreken. Om beter Duits te leren spreken. Dat is al wat ik weet.”

Zijn ouders spanden een proces aan tegen de leerkracht. Yalçın Tekinoğlu, de advocaat van de familie, zegt:

“Het kan niet dat kinderen geen Turks mogen praten met elkaar buiten de lessen. Als je straf geeft, moet er een duidelijk, officieel verbod zijn. Deze straf is een schending van de wet.”

Bron: Sabah

S.V.R.