In de Duitse stad Keulen heeft een groep PKK/YPG-sympathisanten een kantoor van de TGB (Türkiye Gençlik Birliği, een kemalistische politieke organisatie) aangevallen.

De terreursympathisanten konden het kantoor niet binnen geraken en schreven ‘groeten van de YPG’ op de muur van het kantoor. De terroristen braken de ramen van het gebouw en brachten nog andere schade toe. Hetzelfde kantoor was ook vorig jaar het slachtoffer van een gelijkaardige aanval.

De voorzitter van de TGB, Yıldırım Gençer, veroordeelde de aanval scherp.

“De PKK, die door onze soldaten wordt vermorzeld, blijft tegenstribbelen. Deze aanval toont de wanhoop van de PKK aan. Het is betekenisvol dat ze de TGB aanvallen. In het leger, in het onderwijs, overal in het land en in Europa is de TGB het centrum van de strijd. Hoe meer wij strijden, hoe meer de PKK van zich laat horen. Nog gisteren zeiden we tegen de Amerikaanse veiligheidsadviseur Bolton dat ze de PKK niet kunnen redden. Bolton moest zijn biezen pakken en daarna liet de PKK van zich horen. Deze gebeurtenis toont aan dat we op het juiste pad zitten,” zei hij.

“We roepen de Duitse instanties op om actie te ondernemen”

“Alle krachten die de eenheid en het bestaan van Turkije schade willen aanbrengen, zullen vernietigd worden. We geloven dat deze separatistische overblijfselen in Duitsland weldra opgeruimd zullen worden. Ons kantoor in Keulen werd vorig jaar tijdens de operatie in Afrin door dezelfde terroristen aangevallen. Dit is de tweede aanval. We roepen de Duitse instanties op om actie te ondernemen. Het mag niet toegestaan worden dat deze aanvallen zo gemakkelijk plaatsvinden,” zei hij.

Aydinlik

T.A.