Ekrem İmamoğlu gaat zijn mandaat in de komende week krijgen. Alle 16 miljoen inwoners van Istanbul gaan hun burgemeester krijgen. Dat zei de provinciale voorzitter van de CHP in Istanbul, Canan Kaftancıoğlu.

Kaftancıoğlu verklaarde over de lopende bezwaarprocedures tegen de verkiezingsuitslagen in Istanbul:

“Helaas erkennen sommige figuren van de regeringspartij de uitslagen niet. Ze werken tegen het volk. Ze respecteren de nationale wil niet. Ze willen hun zetels niet verliezen en vertragen de procedures. De MHP heeft bijvoorbeeld in Maltepe, een district in Istanbul, de hertelling van de stemming gevraagd, maar vandaag dienen ze bezwaren in om de procedure te vertragen. Ze lokken zelfs ruzies uit. Ze vragen een hertelling en blokkeren dan dezelfde hertelling. De Volksalliantie doet hetzelfde in Istanbul om valse bewijzen te fabriceren.

De bezwaren hebben geen juridische grond en er zijn geen concrete bewijzen. Het zijn gewoon politieke manoeuvres. Ze houden de Kiesraad (YSK) voor gek. Ze weten net zoals dat de resultaten niet zullen veranderen, wat ze ook doen. Ze kunnen het volk niet meer voor gek houden. Ekrem İmamoğlu zal zijn mandaat in de komende week krijgen. Alle 16 miljoen inwoners van Istanbul zullen hun burgemeester krijgen.”

T24

T.A.