De jongerenvoorzitter van de AKP in Bayramiç in de provincie Çanakkale, Doğukan Özel, was valselijk in loondienst bij de gemeente als administratief assistent. Hij stond op de loonlijst maar het bleek dat hij daar nooit heeft gewerkt. De burgemeester van Bayramiç, Mert Uygun (CHP), heeft gezegd dat ze een strafrechtelijke aanklacht tegen Özel hebben ingediend.

De CHP won tijdens de lokale verkiezingen de gemeente Bayramiç op de AKP en begon daarna een onderzoek naar de financiële toestand van de gemeente. Daaruit bleek dat Özel op de loonlijst stond, maar nooit heeft gewerkt bij de gemeente.

Volgens Uygun nam Özel de dag na de verkiezingen ontslag. “De jongerenvoorzitter van de AKP, Doğukan Özel, werd aangenomen in juni vorig jaar. Hij nam ontslag op 1 april. Iedereen wist voor de verkiezingen dat hij niet werkte bij de gemeente. We vroegen het aan de functiehoofden en aan de gemeentewerkers. Zij zeiden dat hij er nooit heeft gewerkt. Daarna hebben we een strafrechtelijke aanklacht ingediend. We hebben aan ons volk beloofd dat we zullen strijden tegen corruptie. We zijn deze strijd begonnen.”

BİRGÜN

T.A. ✔