Pelin Kaya (links) en Jeremie Camilleri (rechts)

De tweede hoorzitting werd gehouden in de zaak betreffende de dood van de 30-jarige Pelin Kaya die in Malta door een voertuig werd aangereden.

Jeremie Camilleri vertelde de politie dat hij “beroemd wilde worden” en dat hij “een psychopaat en trots” was toen agenten hem probeerden te arresteren voor de moord op Pelin Kaya.

De rechtbank hoorde ook dat op beelden te zien is hoe Camilleri met zijn BMW rechtstreeks op de Turkse vrouw afrijdt, vervolgens uitstapt en haar stenigt en “f**k you” naar haar schreeuwt terwijl ze op de Msida Road in Gżira ligt te sterven in de vroege uren van 18 januari.

Ze werd in zo’n staat achtergelaten dat de politie aanvankelijk niet kon vaststellen of het slachtoffer een man of een vrouw was.

“Ik wil beroemd worden, ik wil op TV komen, ik ben een psychopaat en ik ben er trots op,” zei Camilleri naar verluidt tijdens zijn detentie.

Slachtoffer was 30

Het slachtoffer was net 30 jaar geworden toen ze werd vermoord tijdens het incident dat Malta heeft geschokt.

Camilleri wordt beschuldigd van moord, het ernstig verwonden van een andere vrouw, het licht verwonden van een man, opzettelijke schade aan eigendommen van derden en het roekeloos, nalatig of gevaarlijk besturen van zijn BMW X6.

Verder wordt hij beschuldigd van rijden onder invloed van drank of drugs, bezit van cocaïne en ongeoorloofd bezit van een andere drug, namelijk Diazepam.

Camilleri, die na het incident op Msida Road door de politie met een taser in bedwang werd gehouden, wordt ook beschuldigd van gewelddadig verzet tegen arrestatie, ongehoorzaamheid aan wettige politiebevelen, gebruik van geweld tegen anderen, opzettelijke verstoring van de openbare orde en schending van een proeftijdverbod.

Camilleri werd op 19 januari gearresteerd voor “opzettelijke doodslag” en naar de gevangenis gestuurd.

Het lichaam van Pelin Kaya werd op 21 januari van Malta naar Turkije gestuurd en op 22 januari in Istanbul begraven.

Bron: BirGün