Turkish Airlines en Hong Kong Airlines hebben maandag een codeshare-overeenkomst getekend in Istanbul. Dat zei de Turkse luchtvaartgigant in een verklaring.

Hong Kong Airlines zal populaire bestemmingen in Europa – zoals Istanbul, Parijs, Londen en Barcelona – toevoegen aan haar internationaal netwerk terwijl Turkish Airlines haar reikwijdte zal uitbreiden naar andere grote bestemmingen voorbij Hong Kong zoals Auckland, Bangkok en Osaka.

De CEO van Turkish Airlines, Bilal Eksi, loofde de geografische locatie van Istanbul als een brug tussen Azië en Europa en zei: “De opening van Istanbul New Airport zal nieuwe opportuniteiten creëren om de culturele en commerciële relaties tussen Istanbul en Hong Kong te promoten.”

Het eerste deel van de nieuwe luchthaven in Istanbul dat een capaciteit heeft van 90 miljoen passagiers, werd maandag geopend met de aanwezigheid van president Recep Tayyip Erdogan en meer dan 50 buitenlandse leiders, ministers en hoge functionarissen.

Wang Liya, de voorzitter van Hong Kong Airlines, zei dat de overeenkomst nieuwe en “spannende” bestemmingen opent voor hun klanten.

“Als een van de belangrijkste toegangswegen naar Europa in de regio, zullen klanten van Hong Kong Airlines voordeel doen en van een groter gemak genieten wanneer ze vanuit Istanbul naar populaire Europese bestemmingen vliegen,” zei Wang.

Turkish Airlines biedt momenteel zes vluchten per week aan tussen Hong Kong en Istanbul.

Anadolu Agency

T.A.